webdesign: ziep

XtraGrass

Event: Xtragrass Hybride Dag

Lovanhop nodigt u uit om het gras van de toekomst te komen ontdekken op hun 2e Hybride-gras-dag.

Xtragrass

Trouw aan onze visie om steeds het beste speelveld te hebben, voelde Lovanhop bij diverse clubs de noodzaak voor andere oplossingen dan een degelijke renovatie in de zomer of onderhoud in de winter. Het aantal uren dat er gespeeld en getraind wordt door eerste elftallen en jeugdploegen, overstijgt soms de draagkracht van een natuurgrasveld.

Als snel wordt er gekeken in de richting van 100% synthetische kunstgrasvelden maar al even snel groeit het besef dat ook hier nadelen aan verbonden zijn. Ze zijn duur in plaatsing, niet onderhoudsvrij, hebben een volledig synthetisch onderbouw en vooral het spelplezier is weg. De bal botst helemaal anders en speler klagen over brand- en schaafwonden.

Voor al deze nadelen hebben we een oplossing gevonden bij XtraGrass van de Nederlandse firma Greenfields. XtraGrass is een principe waar een kunstgrasmat onder een laagje aarde van 4 cm wordt gelegd die wordt ingezaaid met gewoon gras. Het resultaat is 7% kunstgrasvezels en 93% natuurgras die zorgen voor een optimale mat die je tot 1000 uur kan gebruiken per jaar.

Vanaf 2016 is Lovanhop hun partner voor Belgiƫ en een eerste veld werd met succes aangelegd in Poperinge.